Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τα σχέδια για την ψηφιοποίηση της κίτρινης κάρτας εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου ψηφιακής πιστοποίησης της υγείας του ΠΟΥ με βάση τα ψηφιακά αρχεία εμβολιασμού της ΕΕ από την πανδημία κορωνοϊού, ανέφεραν ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, και η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδη.

Σε επιστολή τους προς τον ευρωβουλευτή του CDU Peter Liese, εξήγησαν περαιτέρω ότι η προβλεπόμενη λύση δεν θα περιορίζεται σε εμβολιασμούς κατά του Covid-19 ή άλλων μεμονωμένων ασθενειών.

Τον Ιούνιο, η αρχή με έδρα τις Βρυξέλλες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσαν μια συνεργασία στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Ο ΠΟΥ εισάγει το δίκτυο πιστοποίησης "για την ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας έναντι των αυξανόμενων απειλών για την υγεία", ανέφερε τότε η Επιτροπή.

Για τον σκοπό αυτό, ο ΠΟΥ πρόκειται να υιοθετήσει το σύστημα πίσω από τα πιστοποιητικά της ΕΕ για τον εμβολιασμό ή την αποκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των αρχών και της τεχνολογίας του. "Έτσι, εάν προκύψει μια νέα απειλή για την υγεία, θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε ταχύτερα", έγραψαν τώρα οι επίτροποι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα 47 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο κόστος των χρόνιων ασθενειών έως το 2030
Προβληματισμός με τα ΜΗΣΥΦΑ
Εστάλησαν τα πρώτα SMS σε νέες ηλικιακές ομάδες για δωρεάν μαστογραφία - Ποιες γυναίκες αφορά