Πέθανε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Άρης Σισσούρας. Υπήρξε ένας εκ των οργανωτών του ΕΣΥ και συνέβαλε με τη γνώση του και τις ιδέες του στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιχειρησιακή Έρευνα στα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ (MSc) και Μάντσεστερ (UMIST) όπου έλαβε το διδακτορικό του τίτλο. Δίδαξε Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάνατζμεντ στο τμήμα Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ως μέλος ΔΕΠ την πενταετία 1970-1975.

Οι έρευνές του εστιάστηκαν στον τομέα σχεδιασμού και μάνατζμεντ των υπηρεσιών Υγείας. Το 1975 εκλέχτηκε καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του (2009).

Οργάνωσε τη Μονάδα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν βασικές μελέτες σχεδιασμού και ανάλυσης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, όπως η μελέτη (ανάθεση από Σπ. Δοξιάδη) στην οποία βασίστηκε στη συνέχεια αποκλειστικά η χωροθέτηση και ανάπτυξη του δικτύου των Κέντρων Υγείας της χώρας.

Διετέλεσε διοικητής του ΙΚΑ (1981 - 1984) και σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας, ως αναλυτής και μέλος επιτροπών και ομάδων σχεδιασμού και παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων του ΕΣΥ.

Από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Άρη Σισσούρα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Άρης Σισσούρας συνέδεσε το όνομά του με την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όντας ένας από εκείνους που συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας του καθώς και μέλος της πρώτης Επιτροπής Σχεδιασμού του.

Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών με αφοσίωση στις υπηρεσίες Υγείας, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της Δημοκρατικής Παράταξης, συμμετέχοντας ανελλιπώς στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα τη δεκαετία του 1980.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δέσιμο μέσω τραύματος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Νομοσχέδιο για παράταση στις συμβάσεις των υγειονομικών - ΠΟΕΔΗΝ: Εμπαιγμός
Κέντρα Τραύματος και παιδικοί τραυματισμοί - Τι πρέπει να γίνει