Εστιασμένο στον Κλινικό Καρδιολόγο το Συνέδριο "Γέφυρα Καρδιολογίας 2023" θα προσπαθήσει και φέτος να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της "καθ’ημέρα κλινικής πράξης" και να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις σε φάρμακα, συσκευές και στρατηγικές αντιμετώπισης, με εξαίρετους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 8 - 10 Σεπτεμβρίου  στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, απευθύνεται  και σε άλλες παθολογικές ειδικότητες όπως Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Νεφρολόγους, Ενδοκρινολόγους, κτλ. καθώς και στους ειδικευόμενους Καρδιολογίας και στους φοιτητές Ιατρικής.

"Συνεχίζοντας την επιστημονική παράδοση των Καθηγητών και Διευθυντών του Καρδιολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Πατρών κ.κ. Δ. Αλεξόπουλου, Α. Μανώλη και Γ. Χάχαλη, οργανώνουμε και φέτος το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο "Γέφυρα Καρδιολογίας 2023" με διεθνή συμμετοχή. Επίσης φέτος συνεχίζεται η διεξαγωγή παράλληλων συνεδριών με θέματα επείγουσας καρδιολογίας, αλλά και νοσηλευτικής, για τις οποίες θα χρειαστεί προ-εγγραφή" επισημαίνει ο  Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Περικλής Νταβλούρος Καθηγητής Παθολογίας – Καρδιολογίας και προσθέτει:

"Το συνέδριο έχει προσανατολισμό στη συνεχή εκπαίδευση όχι μόνο καρδιολόγων αλλά και γενικών γιατρών παθολόγων και άλλων ειδικοτήτων με έμφαση στις νεότερες εξελίξεις σε καθημερινά προβλήματα της κλινικής πράξης. Η 1η ημέρα ξεκινάει μ΄ένα στρογγυλό τραπέζι  για τα προβλήματα της καθ’ημέρα κλινικής πράξης, τις  νεότερες εξελίξεις στον τομέα της αρρυθμιολογίας και θα κλείσει με ενδιαφέρουσες διαλέξεις  για τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση και την παχυσαρκία.

Η 2η ημέρα είναι αφιερωμένη στην απεικόνιση και τη χρήση σε συνηθισμένα κλινικά προβλήματα στην καρδιολογία  και στην επεμβατική καρδιολογία, καθώς και στις εξελίξεις τόσο στην αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών και δομικών καρδιοπαθειών και στις νεότερες εξελίξεις στην καρδιακή ανεπάρκεια.

 Θα υπάρξουν παράλληλες συνεδρίες, η μια για Νοσηλευτική με εννέα πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τους νοσηλευτές μας, καθώς και ένα κλινικό φροντιστήριο για φοιτητές και ειδικευόμενους με πέντε διαλέξεις που αφορούν σε σημαντικά καρδιολογικά προβλήματα.

 Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στη χρόνια στεφανιαία νόσο και όπως πάντα θα υπάρξει η γνωστή κοινή συνεδρία καρδιολόγων καρδιοχειρουργών όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σχετικά με  ενδιαφέροντα περιστατικά. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάλεξη του Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Λάμπρου, σχετικά με τη διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας στην Ελλάδα, την  οποία θα σχολιάσει και ο  πρώην  Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Τέλος, το Συνέδριο περιλαμβάνει διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές σε θέματα αγγειοπλαστικής των στεφανιαίων, αρρυθμιολογίας και δομικών καρδιοπαθειών".

"Η επιστημονική αυτή συνάντηση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη φαρμακευτικών και άλλων εταιριών του καρδιολογικού κλάδου τις οποίες ευχαριστούμε και των οποίων τα εκθέματα θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μας", καταλήγει ο κ. Νταβλούρος.

 Επιλέξετε εδώ για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ