Η αλλαντίαση είναι η αιτία θανάτου μιας Ελληνίδας που έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες μετά το γεύμα στο εστιατόριο Tchin Tchin Wine Bar στην καρδιά του Μπορντό. Ο σύζυγος και ο πατέρας της, που τη συνόδευσαν στο γεύμα, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλα δέκα άτομα φαίνεται να έχουν υποστεί δηλητηρίαση και να νοσηλεύονται. Οι θεράποντες γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Ειδικότερα, επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε λαμβάνουν αναπνευστική θεραπεία.

"Όλα τα κρούσματα καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι κατανάλωναν σαρδέλες σε βάζα που έφτιαξε ο εστιάτορας", δήλωσαν οι γαλλικές αρχές.

"Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντιτοξίνες", σύμφωνα με τον Benjamin Clouzeau, γιατρό στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρος στο 5% των περιπτώσεων, λόγω μιας τοξίνης που μπορεί να δημιουργηθεί από το βακτήριο clostridium botulinum, το οποίο αναπτύσσεται όταν τα διατηρημένα τρόφιμα δεν αποστειρώνονται επαρκώς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά