Η αλλαντίαση είναι η αιτία θανάτου μιας Ελληνίδας που έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες μετά το γεύμα στο εστιατόριο Tchin Tchin Wine Bar στην καρδιά του Μπορντό. Ο σύζυγος και ο πατέρας της, που τη συνόδευσαν στο γεύμα, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλα δέκα άτομα φαίνεται να έχουν υποστεί δηλητηρίαση και να νοσηλεύονται. Οι θεράποντες γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Ειδικότερα, επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε λαμβάνουν αναπνευστική θεραπεία.

"Όλα τα κρούσματα καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι κατανάλωναν σαρδέλες σε βάζα που έφτιαξε ο εστιάτορας", δήλωσαν οι γαλλικές αρχές.

"Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντιτοξίνες", σύμφωνα με τον Benjamin Clouzeau, γιατρό στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρος στο 5% των περιπτώσεων, λόγω μιας τοξίνης που μπορεί να δημιουργηθεί από το βακτήριο clostridium botulinum, το οποίο αναπτύσσεται όταν τα διατηρημένα τρόφιμα δεν αποστειρώνονται επαρκώς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σταμάτησε η αιμορραγία, δηλώνει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού
ECDC: 12,95% η θετικότητα στα τεστ γρίπης στην Ελλάδα - Η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη
Γ. Καπετανάκης στην ημερίδα του iatronet.gr: Tο ''Οίκοθεν'' ανοίγει ένα νέο δρόμο για την ογκολογική φροντίδα