Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στις περιοχές της Θεσσαλίας, έπειτα από δύο συρροές κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Όπως ανέφερε το Σάββατο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, η μία συρροή αφορά το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

'Όπως είπε, η συρροή εμφανίζεται μειούμενη, δεν προκαλεί ανησυχία και δεν σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά είναι από μετάδοση από άτομο σε άτομο. Η περιοχή είναι υπό αυξημένη και εντατική διερεύνηση.

Ακόμη μία συρροή καταγράφηκε στην περιοχή των Σοφάδων, με 7 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 1.304 επισκέψεις στις δομές Υγείας της περιοχής και έγιναν 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 νέες λοιμώξεις αναπνευστικού.

Συνολικά, έχουν αναφερθεί 234 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 254 λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ το σύνολο των νοσηλευόμενων είναι 15 άτομα.

Καταγράφηκαν, επίσης, δύο νέα κρούσματα σαλμονέλας: ένα σε παιδιατρικό ασθενή στο νοσοκομείο Λάρισας και ένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Ο συνολικός αριθμός των σαλμονελλώσεων έχει φτάσει στις 3, έπειτα από το πρώτο κρούσματα σε βρέφος ημερών την περασμένη Τρίτη.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]