Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με γαστρεντερίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Όπως δήλωσε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Επιχειρησιακό Κέντρο στη Λάρισα, από τα 1.300 άτομα που εξετάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε δομές Υγείας, καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Όπως είπε, τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση και στις δύο περιπτώσεις. "Δεν εφησυχάζουμε, διότι δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα συνεχιστεί", σχολίασε.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, από την έναρξη του φαινομένου, έχουμε 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Οι συρροές που παρατηρήθηκαν σε Σκιάθο και Σοφάδες βαίνουν μειούμενες και δεν προκαλούν ανησυχία. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία άλλη συρροή σε καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Νοσηλεύονται 7 ασθενείς με γαστρεντερίδα, με 2 από τις νοσηλείες να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο. Στις 7 ανέρχονται και οι νοσηλείες ασθενών με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ολα τα νοσοκομεία της περιοχής.

Σε έναν ασθενή απομονώθηκε το παθογόνο καμπυλοβακτήριο και το παθογόνο κρυπτοσπορίδιο. Εισήχθη για νοσηλεία και έλαβε εξιτήριο. Το παράσιτο δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σε σχέση με το πόσιμο νερό, η μόνη αλλαγή είναι στον Δήμο Κιλελέρ (περιοχή Νίκαιας), όπου το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Δημ.Κ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα