Την προηγούμενη περίοδο, ο αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή υιοθετήθηκε προς το τέλος και δοκιμαστικά, ενώ φέτος θα γίνει από τον Νοέμβριο πιο οργανωμένα. 

Τα παραπάνω ανέφερε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφορικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο χορήγησης του εμβολίου.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Αγαπηδάκη τόνισε πως πέρυσι ήμασταν σε οξεία φάση της πανδημίας και κρίθηκε πως έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός χωρίς συνταγή.

Τα τελευταία 13 χρόνια - είπε - γίνεται το ίδιο, με εξαίρεση πέρυσι, λόγω της CoViD.

Όπως ανέφερε, το εμβόλιο είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες και μπορεί να συνταγογραφηθεί στα Κέντρα Υγείας ή στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Εξήγησε πως για να μπορεί να χορηγηθεί χωρίς συνταγή, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και των φαρμακοποιών, προκειμένου να καταγράφονται οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, αυτό είναι σε εξέλιξη: "Άλλο είναι να υπάρχει ένδειξη ενός εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό, όπως έγινε με το εμβόλιο κατά της CoViD και άλλο να γίνονται άκριτα ιατρικές πράξεις στο φαρμακείο".

Δημ.Κ.

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου