Περιπέτεια διαρκείας βιώνει η νοσηλεύτρια στην Παιδιατρική του νοσοκομείο Ζακύνθου, στην οποία πατέρας πήρε το παιδί του και έφυγε.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η νοσηλεύτρια βρέθηκε φυλακισμένη ένα 24ωρο και κατηγορούμενη.

Αύριο μεσημέρι, παραπέμπεται στο αυτόφωρο με τις σοβαρές κατηγορίες της έκθεσης ανιλήκου σε κίνδυνο με δόλο ή χωρίς δόλο.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως η νοσηλεύτρια βρίσκονταν στο κρατητήριο από χθες το βράδυ. Το μεσημέρι προσήλθε στον εισαγγελέα και μετά την κατάθεση αφέθηκε ελεύθερη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για κινδύνους που αντιμετωπίζει το προσωπικό στα νοσοκομεία, όπου φιλοξενούνται παιδιά με εισαγγελική εντολή.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για περισσότερα παιδιά, τα οποία έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν, εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, παρενοχλούν άλλα παιδιά και κλέβουν.

"Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και βρίσκονται κλεισμένα σε δωμάτια νοσοκομείων χωρίς σχολείο, χωρίς παιχνίδια, χωρίς δραστηριότητες", αναφέρει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ
Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Δεν παρεμβαίνω για εξεύρεση κρεβατιού σε ΜΕΘ