Τέσσερις εργαζόμενοι στον τομέα του εμβολιασμού απήχθησαν από αγνώστους στο Πακιστάν. Αυτό επιβεβαίωσε η αστυνομία σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένοπλοι επιτέθηκαν χθες στην ομάδα εμβολιασμού στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η απαχθείσα γυναίκα και ο οδηγός απελευθερώθηκαν στο μεταξύ, αλλά δύο άνδρες βρίσκονται ακόμη στα χέρια των απαγωγέων. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους αγνοούμενους, σύμφωνα με αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πράξη. Επίσης, δεν έχει υπάρξει ως τώρα καμία απαίτηση από τους απαγωγείς για την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα που πραγματοποιούσε εμβολιασμούς δεν συνοδευόταν από προσωπικό ασφαλείας. Οι βοηθοί ήταν, ως συνήθως, καθοδόν κατ΄εντολή της κυβέρνησης.

Στο Πακιστάν σημειώνονται επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στον εμβολιασμούς, ορισμένες από τις οποίες είναι θανατηφόρες.

Οι φανατικοί ισλαμιστές θεωρούν ότι οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας είναι Δυτική συνωμοσία για τη στείρωση των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι από τις λίγες χώρες όπου εξακολουθούν να εμφανίζονται νέες μολύνσεις από το παθογόνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά