Τη διαδικασία εκπαίδευσης των γιατρών που θα στελεχώσουν το δίκτυο μονάδων αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων, επισπεύδει το υπουργείο Υγείας.

Με σημερινή εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους, ορίζονται τα μέλη πενταμελούς εργασίας στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), με αρμοδιότητα τη μετεκπαίδευση στα εγκεφαλικά.

Στην εγκύκλιο, που επισυνάπτεται πιο κάτω, αναφέρεται πως πρόεδρος της ομάδας είναι ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Μητσιάς, με αναπληρωτή τον αναπληρωτή καθηγητή ΑΠΘ Θεόδωρο Καραπαναγιωτίδη.

Μέλη της είναι ο καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ Γεώργιος Τσιβγούλης (αναπληρώτρια, η επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Σοφία Βασιλοπούλου), ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του "Παπαγεωργίου" Ρούντολφ Γιομπστ (αναπληρωτής, ο καθηγητής Παθολογίας Χρήστος Σαββόπουλος), ο καθηγητής Ακτινολογίας ΕΚΠΑ Ηλίας Μπρούντζος (αναπληρωτής, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Γεώργιος Ντάιος) και η παθολόγος Ελένη Κορομπόκη (αναπληρωτής, ο επεμβατικός νευροακτινολόγος Ευτύχιος Αρχοντάκης). 

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών, ο ορισμός των προϋποθέσεων αναγνώρισης και διαπίστευσης Εκπαιδευτικών Κέντρων, ο καθορισμός των προσόντων και των αρμοδιοτήτων των εκπαιδευτών, η δημιουργία Βιβλιαρίου Μετεκπαιδευομένου, ο ορισμός της εξεταστικής διαδικασίας, η πρόβλεψη θέσεων Μετεκπαιδευομένων και ο  ορισμός της μεταβατικής διαδικασίας απόδοσης τίτλων, καθώς και ό,τι άλλο αφορά την εν λόγω Μετεκπαίδευση.

Η ομάδα θα ασχολείται, επίσης, με κάθε σχετικό θέμα που τής ανατίθεται από την Διοικούσα Επιτροπή του ΚΕΣΥ. Η θητεία της είναι εξάμηνη.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια