Το φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί του για άλλη μια φορά όπως και πέρυσι ο φόβος πολλών φαρμαμακοποιών  για άδεια ράφια στα φαρμακεία τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν ότι οι εμπλοκές στον εφοδιασμό θα είναι το ίδιο δραματικές με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας των φαρμακοποιών (Pharmazeutische Zeitung). Σχεδόν κανείς, καθώς φαίνεται, δεν υπολογίζει σε βοήθεια από τα πολιτικά κόμματα.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε ο πάροχος υπηρεσιών πληροφόρησης Marpinion για λογαριασμό της P.Z ταιριάζουν με αυτή τη διαφωνία σχετικά με τις εμπλοκές στον εφοδιασμό φαρμάκων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των σχεδόν 3.250 ερωτηθέντων από όλη τη Γερμανία (σχεδόν 46%) είναι της γνώμης ότι τα πολιτικά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν θα αποτρέψουν σε καμία περίπτωση σενάρια έλλειψης εφοδιασμού των φαρμακείων όπως αυτό της προηγούμενης φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου. Μόνο λίγο κάτω από το 5% πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.

Αντίστοιχα, οι ερωτηθέντες σκιαγραφούν την κατάσταση ενόψει της επικείμενης ψυχρής περιόδου ως εξής: περισσότεροι από τους μισούς (σχεδόν το 57%) είναι πεπεισμένοι ότι οι δυσκολίες στον εφοδιασμό αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα θα είναι τουλάχιστον εξίσου σοβαρές με αυτές που υπήρχαν πριν από ένα χρόνο.

Τότε, πολλοί φαρμακοποιοί  βρέθηκαν επανειλημμένα αντιμέτωποι με το ερώτημα πώς θα προμηθεύσουν τους ανήσυχους γονείς με σημαντικά φάρμακα για τα παιδιά τους, όταν τα ράφια στα φαρμακεία και στους χονδρέμπορους είναι άδεια.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλούς μήνες και για πολλά γερμανικά κρατίδια, τα μηνύματα για τις ελλείψεις φαρμάκων είνια αποκαρδιωτικά.

Κοινή επίσης είναι η περποίθηση πως το γερμανικό κράτος δεν κάνει τίποτε για να αλλάξει αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, με αποτέλεσμα και ο φετεινός χειμώνας να φαντάζει απειλητικός σε ότι αφορά τον εφοδιασμό και την προμήθεια φαρμάκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία