Η Pharmathen, κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη και διανομή σύνθετων καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της CBL Patras («CBL»), εταιρείας καθετοποιημένης παραγωγής πεπτιδίων υψηλής τεχνολογίας και εγκεκριμένης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Η Pharmathen έχει αναπτύξει ένα από τα πιο προηγμένα χαρτοφυλάκια Ενέσιμων Προϊόντων Βραδείας Αποδέσμευσης (LAI), Σκευάσματα Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης (Sustained Release Oral Solid) και Οφθαλμικά Σκευάσματα, τα οποία παράγονται στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) καθώς και από την ΕΕ. Η εξαγορά της CBL επιβεβαιώνει την προσήλωση της Pharmathen στην καινοτομία και την αφοσίωσή της στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των θεραπευτικών πεπτιδίων, η αξία της οποίας εκτιμάται σήμερα στα 38 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ έως το 2033.

Η CBL ιδρύθηκε το 1990 από τον καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο και αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές πεπτιδικών υλικών στην Ευρώπη, προσφέροντας πεπτιδικές πρώτες ύλες και ενδιάμεσα πεπτίδια, καθώς και βιομηχανικής και εμπορικής κλίμακας ιδιόκτητα και γενικά πεπτίδια GMP. Η οικογένεια Μπάρλου θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη Pharmathen και τη διοικητική ομάδα της CBL, με στόχο να εδραιώσει και να παρέχει σε οποιαδήποτε κλίμακα την απαιτούμενη υποστήριξη για την ανάπτυξη της (καθετοποιημένης) επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας, να βελτιώνουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας, μέσω της καινοτομίας και της πρόσβασης σε προσιτά φάρμακα και θεραπείες. Η εξαγορά αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες τόσο σε εμπορικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο και για τις δύο εταιρείες, επιταχύνοντας την ανάπτυξή μας και επεκτείνοντας περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Επενδύοντας διαρκώς στην ανάπτυξη των ομάδων μας, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός από τα πιο επιτυχημένα κέντρα καινοτομίας στον κλάδο μας, ενισχύοντας την παρουσία μας σε μια αγορά, η οποία αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό. Αυτή η εξαγορά αποτελεί ένα ορόσημο για την εταιρεία και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Partners Group να επενδύει και να δίνει συνεχώς ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη της Pharmathen, ήδη από την εξαγορά της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2022».

Ο κ. Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CBL πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι που η μακροχρόνια επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Pharmathen κάνει το επόμενο βήμα με αυτή τη συμφωνία. Τα τελευταία 30 χρόνια, η CBL έχει αναπτύξει εξαιρετική φήμη ως κορυφαίος προμηθευτής στον κλάδο των πεπτιδίων, με την επέκταση των δυνατοτήτων και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών. Η εν λόγω συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή φήμη των δύο εταιρειών, ενώ θα προωθήσει τον ελληνικό φαρμακευτικό κλάδο στην ΕΕ και παγκοσμίως. Μέσω συνεχών επενδύσεων στη CBL από τη Pharmathen και την Partners Group, ενισχύουμε περαιτέρω την τοπική κοινωνία της Πάτρας, προάγοντας ευκαιρίες απασχόλησης μέσω της εισαγωγής νέων τεχνολογιών, δεξιοτήτων, γνώσεων και τεχνογνωσίας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου