Η συγκίνηση ξεχείλισε το πρωί της Τετάρτης στα σκαλοπάτια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Έναν χρόνο μετά τον άδικο χαμό της 21χρονης φοιτήτριας Εμμανουέλας Καρυωτάκη, που παρασύρθηκε από ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι γονείς της κοπέλας συνάντησαν τη γυναίκα που πήρε τον έναν από τους δύο νεφρούς της κόρης τους.

"Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω", δήλωσε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Κέλλυ Καμπάκη, που μαζί με τον σύζυγό της βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την εκδίκαση της υπόθεσης.

"Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη γενναία απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων, ικανοποιώντας επιθυμία που είχε εκφράσει η ίδια η Έμμα. "Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει ούτε πώς θα νιώσουμε στην πορεία", είπε και πρόσθεσε: "Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση".

Μάλιστα, η κ.Καμπάκη, έκανε γνωστό πως έχει έρθει σε επικοινωνία και με λήπτες άλλων οργάνων του παιδιού της και συγκεκριμένα με τη γυναίκα στην οποία μεταμοσχεύθηκε ο δεύτερος νεφρός, και τον άνδρα που πήρε το ήπαρ της.

Η λήπτρια του νεφρού, από την πλευρά της, η 52χρονη Μαρούλα Χωραφά, ήταν αιμοκαθαιρόμενη νεφροπαθής επί μια δεκαετία μέχρι που έλαβε το δώρο ζωής μέσα από την τραγωδία του χαμού της Εμμανουέλας. Αγκάλιασε τους γονείς της 21χρονης και αρκέστηκε να δηλώσει πως είναι βαθιά συγκινημένη και πως ευχαριστεί πολύ την οικογένεια για την γενναία της πράξη.

Σημειώνεται πως η υπόθεση της Έμμας, σε συνδυασμό και με άλλα περιστατικά που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, αύξησαν την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην δωρεά οργάνων και οδήγησε τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα σε ρεκόρ 14ετίας.

Πηγές:
Φωτογραφίες: Thesstoday

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη