Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για ενημέρωση των πολιτών και οι πρωτοβουλίες πρόληψης της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, κλιμάκιο ιατρών καρδιολόγων-μελών της ΕΚΕ, με επικεφαλής την κα Αγγελική Μαυρογιάννη, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, επισκέφτηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Νεστορίου Καστοριάς και πραγματοποίησε προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε περίπου 70 άτομα, τα περισσότερα μεγάλης ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι Ιατροί παρείχαν συμβουλές στους πολίτες, τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων, ενώ υπήρξαν περιστατικά που παραπέμφθηκαν για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γ. Κοχιαδάκης με αφορμή τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση δήλωσε: «Η πρόληψη της καρδιαγγειακής υγείας των πολιτών αποτελεί κύρια μέριμνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία της ΕΚΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, καθώς και άλλες μελλοντικές δράσεις σε Αττική και περιφέρεια που δρομολογούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός κινδύνου η 21χρονη που μαχαιρώθηκε στην Ερμού
Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την υγεία μας
Μεγάλη αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ στις ΗΠΑ