Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διήμερο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας αφότου κατανάλωσαν μολυσμένο σιρόπι, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Τοξικολογικές εξετάσεις σε ασθενείς έδειξαν ότι το σιρόπι είχε νοθευτεί με ποσότητα μεθυλικής αλκοόλης, κάτι που επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία από εργαστηριακή ανάλυση των σκευασμάτων.
Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της επιχείρησης από την οποία πουλήθηκαν τα συγκεκριμένα σιρόπια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών μέσων ενημέρωσης, περίπου 50 άνθρωποι είχαν πρόσφατα αγοράσει σιρόπια από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τον εντοπισμό τους.
Πηγές:
euro2day, ΑΠΕ
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly
Πρώτη θεσμική δικαίωση για τις έγκυες και λεχώνες αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης