Με γενικό τίτλο "Η Χρηματοδότηση της Υγείας και η Κατανομή των Πόρων" αρχίζει την Πέμπτη το τριήμερο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur (Βασ. Σοφίας 127).

Το φετινό συνέδριο είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια ετήσιας συνεδριακής παρουσίας της ΕΕΜΥΥ, και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. Έμπειρα στελέχη του ΕΣΥ και ειδικοί επιστήμονες θα διατυπώσουν μια «άλλη άποψη» για τα οικονομικά του συστήματος υγείας, μακριά από τα ισοπεδωτικά συνθήματα των συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και τις ατεκμηρίωτες απαιτήσεις της αγοράς. Όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του συνεδρίου, πρόκειται για «συνεισφορά των μαχόμενων στελεχών» στην επιχειρούμενη υγειονομική μεταρρύθμιση και κατά τη διάρκειά του θα δημοσιοποιηθούν επίσημα στοιχεία που πρέπει ν’ αξιοποιηθούν από την πολιτεία.

Μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στο 25ο συνέδριο της ΕΕΜΥΥ είναι τα εξής:

  • Πώς κατανέμεται η χρηματοδότηση της υγείας στις 27 Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  • Πού εντοπίζονται οι υπερβολικές δαπάνες στην Ελλάδα, και πού η χώρα υστερεί δραματικά;
  • Γιατί αυξάνεται το τρέχον κόστος των υπηρεσιών υγείας και πώς μπορεί να συγκρατηθεί;
  • Ποια είναι η κατάλληλη νομική υπόσταση των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει ορθολογική διοίκηση και διαχείριση;
  • Πώς πρέπει να χρηματοδοτηθεί το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να διασφαλισθεί η περιφερειακή κάλυψη του πληθυσμού;
  • Μήπως έφθασε η ώρα των διαφοροποιημένων Ειδικών Μισθολογίων για τα νοσοκομειακά στελέχη;
  • Τι συμβαίνει στην Πρωτοβάθμια και στη Μακροχρόνια Φροντίδα, πώς εξελίσσεται ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η εφαρμογή των DRG, ποια είναι η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων και ποιες προκλήσεις απορρέουν από το νέο πλαίσιο Νοσοκομειακής Λογιστικής;

Στο συνέδριο συμμετέχουν κυβερνητικοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί, διοικητές και διευθυντές νοσοκομείων και στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με 60 αξιο­λο­γημένες εργασίες και προσκεκλημένες ομιλίες.

Οι συνεδριακές ενότητες δεν έχουν διασπαστεί σε πολλαπλές αίθουσες, ώστε όλοι οι σύνεδροι και ακροατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών, που περιλαμβάνουν πρόσθετα τραπέζια για τις σημειούμενες όψεις ανισότητας, την ποιότητα και ασφάλεια, την ικανοποίηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας και άλλα ειδικά θέματα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο www.eemyy.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης την τελευταία τριετία
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς