Η Δ/νση Συντονισμού κι Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ. διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα – Πρόληψη υποθερμίας – Πρόληψη περιφερικών βλαβών». Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr.Αντώνιος Αυγερινός.
Τις εισηγήσεις της Ημερίδας του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν οι νοσηλεύτριες κα Ελένη Γαλανοπούλου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων και κα Αναστασία Αρουτζίδου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας. Στόχος είναι η κατανόηση των περιβαλλοντικών κινδύνων, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, η απόκτηση γνώσεων για την σωστή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η διασφάλιση της διατήρησης της υγείας τους και η καλλιέργεια μιας πιο ενεργής και αποτελεσματικής ατομικής συμπεριφοράς για τον περιορισμό των επιπτώσεων αυτών των ακραίων φαινομένων.
Σημειώνεται ότι, o E.E.Σ, στο πλαίσιο των καινοτόμων πρακτικών που εφαρμόζει, επενδύει στην υλοποίηση προληπτικών δράσεων προκειμένου να μπορεί να συνδράμει έγκαιρα και αποτελεσματικά στην διαχείριση πιθανών κρίσεων – συμβάντων. Η πρόληψη σε όλα τα επίπεδα φροντίδας, με την αποτελεσματική καθοδήγηση από τους επαγγελματίες υγείας, αποτελεί για τον Ε.Ε.Σ. πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση της ευημερίας των πολιτών.
Την διαδικτυακή ημερίδα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν από το κανάλι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο YOUTUBE: https://www.youtube.com/@user-ln7ub1nh3w/streams .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Προκαλεί αύξηση βάρους;