Η Biocon Biologics Ltd (BBL), θυγατρική της Biocon Ltd, ανακοίνωσε ότι η ενοποίηση της επιχείρησης βιο-ομοειδών της Viatris σε 31 Ευρωπαϊκές χώρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία.  Μετά την εξαγορά από τη Viatris, η Biocon Biologics και οι συνεργάτες της θα διακινούν τα βιο-ομοειδή προϊόντα στις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία,  Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία , Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την απόκτηση ουσιαστικά του συνόλου των βιο-ομοειδών της Viatris τον Νοέμβριο του 2022 και τη σχετική ενσωμάτωση  περισσότερων από 70 αναδυόμενων χωρών τον Ιούλιο του 2023 και της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2023  ολοκληρώθηκε η πλήρης μετάβαση των βιο-ομοειδών της Viatris στη Biocon Biologics Ltd.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη, το χαρτοφυλάκιο της Biocon Biologics περιλαμβάνει 7 βιο-ομοειδή, τα οποία είναι τα εξής: Insulin Aspart και Insulin Glargine, Bevacizumab, Pegfilgrastim, Trastuzumab, Adalimumab και Etanercept.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, από την άλλη, η Biocon Biologics διαθέτει έναν ισχυρό αγωγό 20 φαρμάκων για τη διαβητολογία, την ογκολογία, την ανοσολογία, την οφθαλμολογία και την υγεία των οστών.

Εξυπηρετώντας πάνω από 5,7 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως, η Εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση σε θεραπείες και λύσεις υψηλής ποιότητας σε ασθενείς, συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οπως ανέφερε ο Shreehas Tambe, Διευθύνων Σύμβουλος της Biocon Biologics Ltd, “Η ενσωμάτωση των βιο-ομοειδών της Viatris στην Ευρώπη πριν από το χρονοδιάγραμμα είναι άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για την Biocon Biologics στο ταξίδι μας ως παγκόσμιος ηγέτης βιο-ομοειδών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε θεραπείες που σώζουν ζωές για ασθενείς σε όλη την Ευρώπη.”

Ο Jozef Belcik, Επικεφαλής της Commercial Europe & JANZ, Biocon Biologics Ltd , δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτή την ιστορική στιγμή και είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε στην πρόοδο των βιο-ομοειδών. Καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε την καινοτομία και να επενδύουμε στο μέλλον, η αποστολή μας επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη, την κατασκευή, τη διανομή και την εμπορευματοποίηση βιο-ομοειδών στην Ευρώπη και στον κόσμο.”

Με βάση την πολυεθνική εταιρεία ερευνών IQVIA "Ο αντίκτυπος του ανταγωνισμού  από τα βιο-ομοειδή στην Ευρώπη, έχει εξοικονομήσει περί τα 30 δισ. ευρώ, προσφέροντας σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια ημέρες θεραπείας σε Ευρωπαίους ασθενείς.

Πηγές:
https://www.biocon.com/biocon-biologics-successfully-completes-integration-of-viatris-biosimilar-business-in-31-countries-in-europe/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου