Η BioNTech προπορεύεται στη δημιουργία μονάδας παραγωγής εμβολίων mRNA στην Αφρική και εγκαινίασε την εγκατάστασή της στη Ρουάντα, στην πρωτεύουσα Κιγκάλι. Η εκεί εγκατάσταση παραγωγής θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μονάδα παραγωγής mRNA σε εμπορική κλίμακα στην αφρικανική ήπειρο, ανακοίνωσε τη χθες η εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Μeinz.

Η πρώτη μονάδα παραγωγής έχει πλέον εγκατασταθεί, όλα τα κτίρια πρόκειται να ολοκληρωθούν το επόμενο έτος και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού. Στη συνέχεια, η δοκιμαστική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2025.

Η Biontech είχε ανακοινώσει το 2021 ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει παραγωγή εμβολίων mRNA στην Αφρική.

Η παραγωγή είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος.

Η μονάδα παραγωγής θα είναι αρχικά εξοπλισμένη με δύο ειδικά κοντέινερ, στα οποία θα είναι δυνατή η παραγωγή αγγελιοφόρου RNA (mRNA) - στην οποία βασίστηκε το εμβόλιο Covid-19 της εταιρείας - και η παραγωγή έτοιμων παρτίδων της διαμορφωμένης δραστικής ουσίας.

Η  Biontech αναφέρει ότι έχει χρηματοδοτήσει πλήρως την ίδια την εγκατάσταση παραγωγής μέχρι σήμερα και η εταιρεία αναμένει να επενδύσει συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια (137 εκατομμύρια ευρώ).

Εάν η ανάπτυξη και η έγκριση είναι επιτυχείς, τα εμβόλια της Biontech κατά της φυματίωσης, της ελονοσίας, του HIV και της πρώην ευλογιάς των πιθήκων -  Mpox θα μπορούσαν μια μέρα να παράγονται εκεί. Έως και 50 εκατομμύρια δόσεις θα μπορούσαν να παράγονται στο Κιγκάλι κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αφρική εξακολουθεί να εισάγει το 99% των εμβολίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια