Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να προτείνουμε μέσα στις γιορτές θα ήταν ένα σωρό περιορισμοί και "όχι" για τις διάφορες νοστιμιές του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Υποτίθεται ότι πρέπει και να ευχαριστηθούμε λίγο τις γιορτές, έτσι δεν είναι;

Αυτές, λοιπόν, είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, αλλά η πρώτη μας σκέψη πάντα είναι να περάσουμε αυτές τις ημέρες με ανθρώπους που αγαπάμε.

  • Μπορούμε να βάλουμε σαν όρο στον εαυτό μας ότι δεν θα φάμε τίποτα στα όρθια, και έτσι ίσως περιορίσουμε τις διάφορες λιχουδιές που μαζεύονται μέσα στην ημέρα.
  • Αναγνωρίζουμε πότε και πόσο πεινάει το σώμα μας, και τρώμε βάσει αυτού.
  • Απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά - αυτό θα μας σταματήσει από το να φάμε γρήγορα και περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται.
  • Δώστε έμφαση στη γεύση του φαγητού, στις μυρωδιές που έχει το τραπέζι, αλλά και στους διαλόγους, τα αστεία και τα συναισθήματα που νιώθετε. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το φαγητό, αλλά με όλο το σκηνικό.
  • Προσπαθήστε να μην ξεφύγετε πολύ από το πρόγραμμα φαγητού που θα είχατε σε μια οποιαδήποτε ημέρα. Μην κάνετε πολύ έντονες αλλαγές στο πόσο φαγητό καταναλώνετε συνήθως.
  • Μην γεμίσετε το τραπέζι μόνο με φαγητά που στερεοτυπικά καταναλώνονται μόνο αυτή την εποχή: Είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο επειδή στο μυαλό σας θα υπάρχει συνεχώς ένα "Πότε θα το ξαναφάω αυτό; Του χρόνου".
  • Αν το οικογενειακό τραπέζι δεν είναι και η πιο ευχάριστη στιγμή για εσάς - για οποιονδήποτε λόγο - τότε προσπαθήστε να έχετε μερικές στιγμές ηρεμίας και να δώσετε έμφαση σε αυτά που σας ευχαριστούν. Μην ξεσπάσετε στο φαγητό και μην το παρακάνετε με το αλκοόλ με την πρόφαση ότι θα σας βοηθήσει να "αντέξετε".
  • Ακόμα και τις αργίες, είναι καλή ιδέα να ξυπνάτε νωρίς το πρωί, ώστε το σώμα σας να παραμένει στον φυσιολογικό του κύκλο - ο οποίος συμπεριλαμβάνει και την πείνα σας.
  • Φάτε αργά και απολαύστε το φαγητό σας. Δεν μπορούμε να το πούμε αρκετές φορές αυτό. Το φαγητό πρέπει πρώτα να έχει να κάνει με την απόλαυση και έπειτα με όλα τα υπόλοιπα. Δεν σας κυνηγάει κανείς, ειδικά αυτές τις ημέρες. Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, βάλτε στο πιάτο σας τα αγαπημένα σας φαγητά και προσπαθήστε απλώς να έχετε στο νου σας το μέτρο.

Χρόνια πολλά!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις