Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν την Πέμπτη 21.12.2023 με την ηγεσία του Υπ. Υγείας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Υγείας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μ. Θεμιστοκλέους.

Την Ε.Ο.Ο. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Αθ. Δεβλιώτης, ο Γ. Γραμματέας, κ. Δ. Κήττας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Αθ. Υφαντής και ο Ταμίας, κ. Αν. Καλλιφατίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως η συνέχιση του προγράμματος DENTIST pass, η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων, η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας κ.ά.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η στάση του Υπουργού, κ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόταση της Ε.Ο.Ο. για σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη της σημασίας της στοματικής υγείας το επόμενο έτος 2024.

Κοινή πεποίθηση των συνομιλητών αποτέλεσε η άμεση ανάγκη στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού με προληπτικά και θεραπευτικά οδοντιατρικά προγράμματα.

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου