Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σχεδόν 100.000 εγγεγραμμένοι νοσηλευτές στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν, έδειξε νέα έρευνα.

Ο λόγος ήταν συνδυασμός στρες, εργασιακής εξουθένωσης και συνταξιοδότησης.

Ακόμα 610.000 εγγεγραμμένοι νοσηλευτές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραιτηθούν έως το 2027, για τους ίδιους λόγους. Επιπλέον 189.000 νεότεροι των 40 ετών ανέφεραν παρόμοιες προθέσεις, έδειξε η έρευνα του National Council of State Boards of Nursing (NCSBN).

Συνδυαστικά, αυτό σημαίνει ότι περίπου το ένα πέμπτο των 4,5 εκατομμυρίων νοσηλευτών στις ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να αποχωρήσει από την περίθαλψη.

Η Maryann Alexander, αξιωματούχος του NCSBN, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το μέλλον της νοσηλευτικής και του συστήματος υγείας των ΗΠΑ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η έρευνα έδειξε την επίπτωση της πανδημίας στους νοσηλευτές και εξέτασε τα προσωπικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά των νοσηλευτών που είχαν αυξημένη εργασιακή εξουθένωση και στρες λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ευρημάτων, ήταν ότι το 62% των νοσηλευτών του δείγματος δήλωσαν ότι είχαν αύξηση φόρτου εργασίας κατά την πανδημία.

Το 51% δήλωσαν ότι αισθάνονταν συναισθηματικά εξουθενωμένοι.

Το 56% αισθάνονταν εξαντλημένοι, το 45% είχαν burn out και το 29% ήταν στα όριά τους μερικές φορές την εβδομάδα ή καθημερινά.

Τα ανησυχητικά ευρήματα ήταν πιο έντονα σε νοσηλευτές με 10 ή λιγότερα χρόνια εμπειρίας. Αποτέλεσμα ήταν συνολική πτώση κατά 3,3% στους νοσηλευτές στις ΗΠΑ τα προηγούμενα 2 χρόνια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας