Μάλλον γλυκόπικρη γεύση έμεινε στους παρόχους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μετά από τη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θεωρεί εφικτή  την ενίσχυση του προϋπολογισμού του δεύτερου εξάμηνου του 2023 που αφορά τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία κατά 30.000.000,00 ευρώ.

Συμφώνησε στη σταδιακή εφαρμογή της μελέτης της ομάδας εργασίας που πραγματοποιήθηκε τοn  Φεβρουάριο του 2023 η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. Στη συνέχεια ο υπουργός ανακοίνωσε αποζημίωση 1,00 ευρώ για τις εργαστηριακές εξετάσεις και  4,00 ευρώ για τις απεικονιστικές εξετάσεις πληρωτέα από τον ασθενή, ενώ ανακοίνωσε την άμεση εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Για το θέμα της κατάργησης του χρέους του claw back και τη διαγραφή του παλαιού χρέους (του claw back), η μπάλα έπεσε στο γήπεδο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που είναι και το αρμόδιο να αποφασίσει...

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νερό με σπόρους chia: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά;
‘Αδ. Γεωργιάδης: Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ καθιστά τη θέση τους πιο ελκυστική
Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου