Μετά την ανακοίνωση για την επικείμενη νοσηλεία του βασιλιά Καρόλου Γ', λόγω υπερπλασίας του προστάτη, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται πλέον για την ασθένεια.

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κατέγραψε έντεκα φορές περισσότερα ερωτήματα από ό,τι συνήθως στη σελίδα ενημέρωσης για την υπερπλασία του προστάτη.

Οι αναζητήσεις στο Google για τη λέξη "προστάτης" ήταν 13 φορές συχνότερες και 50 φορές περισσότερες αναζητήσεις για τον όρο "καλοήθης υεπρπλασία του προστάτη", όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "The Sun".

Η φιλανθρωπική οργάνωση "Prostate Cancer UK" δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποίησαν την διαδικτυακή αναζήτηση για τον κίνδυνο προστάτη, διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, ο Κάρολος θέλησε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα, το οποίο συχνά αντιμετωπίζεται ως ταμπού, δημοσιοποιώντας το.

Ο 75χρονος είναι βασιλιάς για περισσότερο από έναν χρόνο. Η "Prostate Cancer UK" ευχαρίστησε τον αρχηγό του κράτους για την ευαισθησία του να δημοσιοποιήσει ένα τόσο σοβαρό προσωπικό θέμα.

"Είναι πολύ σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την υγεία του προστάτη", δήλωσε η Chiara De Biase εκ μέρους της οργάνωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ, ο διογκωμένος προστάτης είναι ιδιαίτερα συχνός στις ηλικίες άνω των 50 ετών. Στους άνω των 75 ετών, το ποσοστό νόσησης ανέρχεται μεταξύ 70% - 80%, ενώ πραγματοποιούνται περίπου 15.000 επεμβάσεις κάθε χρόνο.

Στη "Sun" αναφέρεται, επίσης, ότι ο Κάρολος υποβάλλεται σε προνοσοκομειακή φροντίδα σε κατοικία του στη Σκωτία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου