Ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος Sanofi αποκτά ένα φαρμακευτικό έργο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Inhibrix έναντι ποσού έως 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Sanofi εξασφάλισε έτσι πρόσβαση στην πρωτεΐνη INBRX-101, η οποία αναπτύσσεται για τη θεραπεία της σπάνιας κληρονομικής νόσου "Alpha-1 antitrypsin deficiency" (AATD). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι της Inhibrx θα λάβουν 30 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, δικαιώματα εξαρτώμενης αξίας (CVR) βάσει επιδόσεων αξίας 5 δολαρίων και 0,25 μετοχές της New Inhibrx.

Η Sanofi θα κατέχει ποσοστό 8% στη New Inhibrix. Η INBRX-101 βρίσκεται στην αρχή μιας κλινικής δοκιμής φάσης 2 για τη θεραπεία της AATD. Η νόσος προκαλείται από ανεπάρκεια της πρωτεΐνης άλφα-1 αντιθρυψίνης στο αίμα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πνευμονικής και ηπατικής νόσου.

Πρόσφατα έγιναν αρκετές συμφωνίες στον φαρμακευτικό κλάδο. Η Bristol-Myers Squibb, για παράδειγμα, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την εξαγορά της εξειδικευμένης στον καρκίνο Mirati έναντι ποσού έως και 5,8 δισ. δολαρίων, ενώ η ίδια η Sanofi εξαγόρασε την Provention Bio έναντι 2,9 δισ. δολαρίων την περασμένη άνοιξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά