Στα ευρωπαϊκά όργανα θα προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για το θέμα των χαμηλών απολαβών και των συνθηκών, υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι γιατροί.

"Οι αριθμοί για τους μισθούς των γιατρών στην Ελλάδα είναι σαφείς, αλλά δεν περιγράφουν τις μεγάλες διαφορές στις συνθήκες εργασίας", αναφέρει στο iatronet.gr ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή σημερινό ρεπορτάζ για το χάσμα στους μισθούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο μικρότερος αριθμός των γιατρών στα ελληνικά νοσοκομεία, οδηγεί σε τρομακτική πίεση, ενώ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες τούς επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας θέματα ασφάλειας ασθενών και γιατρών.

Όπως εξηγεί, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη του έργου των γιατρών, η οποία στην Ελλάδα παρέχεται από τους ειδικευόμενους γιατρούς!

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ επικαλείται το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με την 44χρονη αναισθησιολόγο του "Γ. Παπανικολάου", η οποία έπαθε εγκεφαλικό μετά από 16 συνεχείς ώρες σε χειρουργική αίθουσα στην εφημερία.

Με αφορμή το θέμα αυτό, το προεδρείο του Συλλόγου έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία καταγγέλλει ότι η χώρα μας δεν έχει προσαρμοστεί και δεν εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης και υπερωριακής εργασίας των ιατρών.

Οι γιατροί ζητούν την εφαρμογή τους "στον ελάχιστον δυνατό χρόνο, χωρίς νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αναστέλλουν την εφαρμογή τους".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο