Η ανασκόπηση των live webinar με δωρεάν συμμετοχή για όλους, «45’ με τον Γιατρό», που συνεχίζει και στη νέα χρονιά να διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ., θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 21:00 με κύριο ομιλητή τον καρδιολόγο Δρ. Ηλία Τσούγκο και συντονίστρια την δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Το κοινό παρακολούθησε κατά τη διάρκεια του 2023 να αναπτύσονται θέματα σε δυο κύκλους που συνδέουν την καρδιά με συνήθη συμπτώματα και παθήσεις, αλλά και με βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η υπερφαγία, η κακή διατροφή, που οδηγούν σε αύξηση της χοληστερόλης και σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αρχίζοντας τη νέα χρονιά βάζουμε νέους στόχους για να ακολουθήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες, ώστε να διατηρήσουμε την υγεία και την ευεξία μας και με τις πολύτιμες συμβουλές του καρδιολόγου μας, θα τα καταφέρουμε! Αυτό ακριβώς προσφέρουν τα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια «45’ με τον Γιατρό», βοηθούν στην ενημέρωση και στην πρόληψη που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία της καρδιάς και ολοκλήρου του οργανισμού μας!

Η καρδιά είναι ο μεγαλύτερος μυς του σώματος. Όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζουν οι ανάγκες της, γιατί γίνεται πιο ευάλωτη σε κινδύνους, που μπορεί να εμφανιστούν και οφείλουμε να την προστατεύουμε και να τη φροντίζουμε περισσότερο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή οδηγούν σε παθήσεις όπως υπέρταση, διαβήτη, δυσλιπιδαιμία, που με τη σειρά τους οδηγούν σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στα σεμινάρια ο Δρ. Τσούγκος συζητώντας με την κα Τσαντίλη τόνισαν τη σημασία της πρόληψης, ώστε να μη φτάσει κάποιος σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, που μπορούν να περάσουν απαρατήρητες καθώς δεν δίνουν συμπτώματα.

Τονίστηκε επίσης η βλαβερή επίπτωση της παχυσαρκίας στην καρδιά, που αποτελεί επιδημία.

Συζητήθηκε και η κόπωση από σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες. Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής και το στρες στο οποίο συνέβαλε και η πανδημία, μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην καρδιά μας. Αναφορά έγινε στο πώς μπορεί να επηρεάσει η covid την καρδιά του ασθενούς, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στα ανησυχητικά συμπτώματα που πρέπει να οδηγήσουν κάποιον στον γιατρό ή στο νοσοκομείο, καθώς και στον ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος όσον αφορά την έγκαιρη παρέμβαση στο πρόβλημα του ασθενούς. Επίσης αναδύθηκε ο ρόλος των εναλλακτικών θεραπειών στις καρδιακές παθήσεις.

Τα φετινά Webinars ολοκληρώθηκαν σε δυο κύκλους, με στόχο την εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού, με σημαντικά θέματα καρδιολογίας.

Στο τελευταίο σεμινάριο του κύκλου που θα διεξαχθεί με δωρεάν συμμετοχή, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 21:00, θα γίνει μια ανασκόπηση των πιο σημαντικών σημείων των προηγούμενων σεμιναρίων και θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που χρειάζονται προσοχή, όπως

  • τα συγκοπτικά επεισόδια
  • το σιωπηλό έμφραγμα, με ποια εξέταση γίνεται η διάγνωση και τι πρέπει να προσέχει  ο ασθενής μετά,
  • η αρρυθμία,
  • η κολπική μαρμαρυγή,
  • πώς συνδέεται το στρες με τη χοληστερόλη,
  • ο ρόλος της άσκησης, που είναι ευεργετική στην αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων της υπέρτασης, της δυσλιπιδαιμίας, της παχυσαρκίας, του σακχαρώδη διαβήτη, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου και της καρδιακής ανεπάρκειας κ.ά. ενώ θα απαντηθούν και ερωτήσεις κοινού.

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στα social media του καρδιολόγου Δρ.Ηλία Τσούγκου και της συντονίστριας δημοσιογράφου, Ιφιγένειας Τσαντίλη M.Sc.

Στόχος των Webinars, που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Δημοσιογράφος & Επικοινωνιολόγος, Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

Συνδεόμαστε ζωντανά μέσω zoom ή Facebook για να μάθουμε περισσότερα για τα θέματα που μας απασχολούν και να έχουμε αλληλεπίδραση στο chat με τον γιατρό, θέτοντας τα ερωτήματά μας.

Για την εγγραφή σας στο zoom πατήστε εδώ:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_e5tK-62tTqSpSSwSzn2ZVg

Ενημερωνόμαστε και φροντίζουμε την υγεία μας, 45’ με τον Γιατρό!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μη επεμβατική ''εικονική βιοψία'' σαρώνει το δέρμα για καρκινικά κύτταρα
Φόρουμ - Δελφών: 1 στους 3 Έλληνες διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά
Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος πριν από μια ιατρική εξέταση