Τα νέα πρότυπα υγιεινής για προϊόντα όπως σωλήνες, βαλβίδες, αντλίες και βρύσες αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην ΕΕ. Τα υλικά και τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το πόσιμο νερό επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι νέες απαιτήσεις θα ισχύουν για τα νεοεγκατεστημένα προϊόντα και τις επισκευές από το 2027, εάν τα κράτη μέλη της ΕΕ ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν προβάλουν αντιρρήσεις στο σχέδιο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτό θα καταστήσει το πόσιμο νερό ασφαλέστερο και να μειώσει το διοικητικό βάρος για τις εταιρείες.

Μέχρι σήμερα, οι σχετικές απαιτήσεις των επιμέρους κρατών μελών της ΕΕ ήταν ανεπαρκώς εναρμονισμένες και οι κατασκευαστές ζητούν διαφορετικές εγκρίσεις.

Έξι κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων γειτονικών χωρών της Γερμανίας, όπως η Αυστρία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία και η Δανία, δεν έχουν επίσης ακόμη μεταφέρει στο εθνικό τους δίκαιο οδηγία της ΕΕ για ενιαία πρότυπα υγιεινής του πόσιμου νερού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου