Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την εισαγωγή δικαιούχων σε Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, παρέχει η αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Σε σημερινή εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω και σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, διευκρινίζονται τα εξής:

  • Δεν προβλέπεται Κοινωνική Έκθεση, προκειμένου να εισαχθεί ωφελούμενος σε Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ισχύει για όλους τους παρόχους, είτε έχουν υπογράψει το νέο συμβατικό πλαίσιο με τον Οργανισμό είτε όχι.
  • Δεν προβλέπεται προτεραιοποίηση περιστατικών. Οι φορείς θα πρέπει να διαχειρίζονται τα αιτήματά τους για φιλοξενία. Ισχύει για όλους τους παρόχους Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε έχουν υπογράψει το νέο συμβατικό πλαίσιο με τον Οργανισμό είτε όχι.
  • Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Αίτησης Φιλοξενίας δε θα γίνεται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού. Οι εν λόγω αιτήσεις αφορούν στους φορείς "Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων" και "Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων" και είναι υπεύθυνες οι ίδιες για τη διαχείρισή τους.
  • Εφόσον, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ διατηρούν λίστες αναμονής αιτημάτων ασφαλισμένων, για φιλοξενία, αυτές θα πρέπει να παραδοθούν στις αντίστοιχες δομές προκειμένου να τις διαχειριστούν.
  • Στο ημερήσιο τροφείο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων α) η υγιεινή διαμονή προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε κατηγορίας ωφελούμενου, β) η υγιεινή και επαρκής διατροφή ανάλογη με την κατάσταση της υγείας του κάθε ωφελούμενου, γ) η συνεχής φροντίδα για την ατομική καθαριότητα του κάθε ωφελούμενου, δ) η τακτική ιατρική παρακολούθηση.
  • Δεν απαιτείται προέγκριση ελεγκτή παρά μόνο η συμπλήρωση της χειρόγραφης γνωμάτευσης έως ότου γίνει ηλεκτρονική και για το οποίο θα ενημερωθείτε με επόμενο έγγραφο. Για όλους τους ωφελούμενους είτε είναι προυπάρχουσες είτε είναι νέες εισαγωγές, θα υποβάλλεται χειρόγραφη γνωμάτευση άπαξ. Δεν απαιτείται ετήσια ανανέωση της αρχικής γνωμάτευσης εισαγωγής.

Τα παραπάνω αναφερόμενα αφορούν Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που έχουν συνάψει σύμβαση με τον οργανισμό σύμφωνα με το νέο συμβατικό πλαίσιο.

Οι υποβολές θα γίνονται χειρόγραφα και έως την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για τις υποβολές των δαπανών. Οι φορείς που δεν έχουν συνάψει σύμβαση με τον οργανισμό σύμφωνα με το νέο συμβατικό πλαίσιο ακολουθούν την προϋπάρχουσα διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία