Δύο υψηλής εξειδίκευσης καρδιολογικές επεμβάσεις έγιναν για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Β' Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για επεμβάσεις σύγκλεισης ωτίου αριστερού κόλπου και στόχευαν στην προφύλαξη ασθενών που κινδυνεύουν από εμβολικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγής, αλλά έχουν αντένδειξη να λάβουν αντιπηκτικά φάρμακα, λόγω υψηλού αιμορραγικού κινδύνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κλινικής, οι επεμβάσεις έγιναν με απόλυτη επιτυχία, υπό την επίβλεψη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Άαρχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Β Καρδιολογικής ΑΠΘ:

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα (26/1/2024) για το αιμοδυναμικό εργαστήριο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι έγιναν για πρώτη φορά και με απόλυτη επιτυχία 2 επεμβάσεις σύγκλεισης ωτίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή οι οποίοι είχαν αντένδειξη στη λήψη αντιπηκτικών.

Πρόκειται για επεμβάσεις υψηλής εξειδίκευσης που στοχεύουν στην αποτελεσματική προφύλαξη ασθενών που κινδυνεύουν από εμβολικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγής αλλά έχουν παράλληλα αντένδειξη να λάβουν αντιπηκτικά φάρμακα λόγω υψηλού αιμορραγικού κινδύνου.

Πέρα από τα εξειδικευμένα στελέχη της κλινικής που πραγματοποίησαν την επέμβαση, θα ήθελα να ευχαριστήσω το αναισθησιολογικό τμήμα για την εξαιρετικής ποιότητας συνεισφορά τους στην επέμβαση καθώς και τους τεχνολόγους και το νοσηλευτικό προσωπικό του αιμοδυναμικού για την άψογη συνεργασία και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Καθηγητή Jens Erik Nielsen-Kudsk (Aarhus University Denmark) για την επίβλεψη της επέμβασης! 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας