Στις 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2018 παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο, συμπλήρωσε 6 χρόνια ζωής!

Το 2023 ήταν μια εξίσου δυναμική χρονιά, καθώς πλέον το Σπίτι του ΜΑΝΑ έχει επανέλθει στην κανονική λειτουργία του μετά την πανδημία, υποδεχόμενο όλες τις γυναίκες στους χώρους του, προσφέροντάς τους, παράλληλα, όλες τις υπηρεσίες, δια ζώσης. Παρόλα αυτά, η διαδικτυακή παρουσία του ΜΑΝΑ εξακολουθεί δυναμικά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσες γυναίκες κατοικούν εκτός Αθηνών να παρακολουθούν  συνεδρίες.

Στα highlights της περασμένης χρονιάς ξεχωρίζει η στόχευση του ΜΑΝΑ στην αξιοποίηση της εμπειρίας και των γνώσεων των στελεχών του με σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, με τη μορφή εθελοντικής προσφοράς. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Γενική Διευθύντρια του ΜΑΝΑ, δρ Ιζόλδη Χατζηγιάννη έδωσε το παρών σε εκδηλώσεις και ενέργειες σχολείων και χώρων άθλησης, όπου προσέφερε σεμινάρια ευαισθητοποίησης και πρόληψης σε πολίτες, παρουσιάζοντας τον τρόπο αυτοεξέτασης, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες ανδρών και γυναικών, εφήβων και ενηλίκων.

Οι αριθμοί  της εξαετούς επιτυχημένης πορείας «μιλούν» από μόνοι τους. Στο σύνολο 15.242 ωρών υπηρεσίας, 393 γυναίκες έχουν δεχτεί κατά μέσο όρο 13,41 ώρες ημερησίως, ενώ παράλληλα στο έργο του ΜΑΝΑ συνεισφέρουν 33 εθελοντές  επαγγελματίες υγείας και εξειδικευμένο, στις διάφορες υπηρεσίες, προσωπικό. Επιπλέον 19 εθελοντές γιατροί και επαγγελματίες υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Για τα γενέθλια του ΜΑΝΑ, η  Πρόεδρος του, κα Randa Ghandour, δήλωσε: «6 χρόνια γεμάτα αγάπη, φροντίδα, στήριξη. Για όλους εμάς στο Σπίτι του ΜΑΝΑ αυτές οι λέξεις εμπερικλείουν την καθημερινότητά μας και όσα μας αντιπροσωπεύουν. Είμαστε εδώ για κάθε γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθειά μας  -και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των ανθρώπων του ΜΑΝΑ, των εθελοντών και των υποστηρικτών μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στις Κυρίες του ΜΑΝΑ όσα θέλουμε και μπορούμε!»

Αυτά τα έξι χρόνια, γυναίκες όλων των ηλικιών δέχονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, πλήθος υπηρεσιών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία, όπως:

  • Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
  • Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη και συμβουλευτική
  • Διατροφικές Συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής
  • Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος, όπως αισθητική και μακιγιάζ
  • Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης, όπως γυμναστική, γιόγκα, πιλάτες, χορός και σκάκι
  • Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης, όπως χειροτεχνίες
  • Εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, όπως διαλογισμός κ.λπ
  • Υποστήριξη στην απόκτηση περούκας
  • Λέσχη Βιβλίου και δανειστική βιβλιοθήκη
  • Μαθήματα Η/Υ και περιήγησης στο διαδίκτυο
  • Ομιλίες και διαδικτυακά σεμινάρια με θέματα σχετιζόμενα με τον καρκίνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες
  • Διενέργεια δωρεάν γενετικού ελέγχου
  • Διενέργεια δωρεάν οδοντιατρικού και γναθοχειρουργικού ελέγχου

Στόχος  αυτών των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι η επαναφορά των συγκεκριμένων γυναικών σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Το επιστημονικό έργο και οι δράσεις του Οργανισμού ΜΑΝΑ έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε, για περισσότερες πληροφορίες, με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα)
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email  [email protected] είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  (www.manaorg.com)
  • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου