Την αγωνία της για τον φτωχό ασθενή που θα εξαkoλουθεί να είναι παραμελημένος και στα απογευματινά χειρουργεία όπως στα πρωϊνά, εξέφρασε σε δήλωσή της στο iatronet.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών - Κ.Ε.Φ.Ι, Ζωή Γραμματόγλου.

"Αυτός που έχει τα χρήματα, θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση και στα δημόσια νοσοκομεία. Η αγωνία μου είναι για αυτόν που δεν έχει και περιμένει στην λίστα αναμονής πότε θα έρθει η σειρά του να χειρουργηθεί. Αν οι ιατροί πηγαίνουν και στα απογευματινά χειρουργεία, πότε θα τους καλούν για να πάνε στα πρωϊνά;", διερωτάται η κ. Γραμματόγλου. 

"Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει στην λίστα των πρωϊνών χειρουργείων. Μέχρι τώρα με την διαδικασία του επείγοντος, πάλι προσπερνούσαν τα κανονικά χειρουργεία. Αυτός που θα ήθελε να κάνει την εγχείρηση με έναν καλό ιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο, αυτά που θα πλήρωνε έξω, θα πάει να τα πληρώσει σε αυτόν είτε νόμιμα είτε μαύρα και θα κάνει τη δουλειά του. Τουτέστιν αυτός που θα είναι και πάλι παραμελημένος, θα είναι ο φτωχός ασθενής."

Ουσιαστικά με τα απογευματινά χειρουργεία, κατά την κ. Γραμματόγλου, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, εκτός και αν καταφέρουν να νομιμοποιήσουν την αμοιβή του ιατρού το απόγευμα, δηλαδή αυτά που δίνει ο άρρωστος να μην τα δίνει σε φακελάκι και μαύρα, αλλά να τα δίνει με την νόμιμη οδό, δηλαδή να χρειάζεται να δωσει απόδειξη το νοσοκομείο, όπως γίνεται με τα εξωτερικά ιατρεία, όπου τα παίρνει το νοσοκομείο και τα δίνει τα μισά στον ιατρό και τσ μισά τα κρατάει το νοσοκομείο.

"Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια ρύθμιση - δεν το γνωρίζω", κατέληξε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι

Ο Σύλλογος 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

Αναπτύσσει προγράμματα υποστήριξης ογκολογικών ασθενών και φροντιστών (ομαδικά και ατομικά)καθώς και δράσεις "Ευ Ζην".

Συγκεκριμένα οργανώνει: 

  • Ομαδικά Προγράμματα.
  • Ατομικά Προγράμματα.
  • Πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι".
  • Υποστήριξη στο Νοσοκομείο.
  • Ομάδα "Εριφύλη".
  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις. 

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα