Μία σειρά από ελλείψεις και προβλήματα δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, η οποία προσβάλλει τον δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων.

Αυτό επισημαίνει στο iatronet.gr ο γραμματέας Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπουλμπασάκος, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "διαβλέπουμε πως μέσα από κινήσεις, όπως τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, πλήττεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ".

Τονίζει, επίσης, πως η έλλειψη προσωπικού κρατάει σήμερα το 40% των χειρουργικών κλινών εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζει το τι συνέβη με το τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", λέγοντας πως, παρά την προσπάθεια να λειτουργήσουν με μετακινήσεις προσωπικού, το πρόβλημα με τις ελλείψεις είναι υπαρκτό, ενώ στα νοσοκομεία της περιφέρειας η κατάσταση είναι έως και δραματική.

"Από την άλλη, έχουμε ένα προσωπικό που είναι καταπονημένο, λόγω της πανδημίας, το οποίο εργάζεται σε συνθήκες ακραίας έντασης", σημειώνει ο κ. Μπουλμπασάκος, για να τονίσει:

"Δεν μπορείς να απαιτήσεις από αυτό το προσωπικό να κάνει επιπλέον ιατρικό έργο. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα, είναι αυτοί που μπορούν να αντεπεξέλθουν και με αυτό το δεδομένο δεν μπορούμε να μιλάμε για εξυπηρέτηση του πολίτη".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου