Μία από τις πολλές απίστευτες ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εγκατατελειμμένα παιδιά στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, φέρνει στο φως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πρόκειται για ένα 12χρονο κακοποιημένο κορίτσι, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, πριν από 12 χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Ο Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει πως το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε τραβήξει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει, φιλοξενήθηκε επί μήνες στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει πρόβλημα υγείας, εξαιτίας έλλειψης προνοιακών δομών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το παιδί έφευγε συνεχώς από το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι παραξενεύονταν με το ντύσιμό της και ζητούσαν να μεταφερθεί επιτακτικά σε προνοιακή δομή.

Πήγαινε σε μέρη που σύχναζαν εκδιδόμενες γυναίκες, τοξικομανείς και παραβατικά άτομα. "Τη μάζευε συνεχώς η αστυνομία και την έφερνε πίσω στο 'Αγλαΐα Κυριακού'", σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να διευκρινίσει:

"Αυτό γινόνταν συνέχεια, επί μήνες. Το περασμένο φθινόπωρο και 12 χρόνια μετά τη δική του φιλοξενία, μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο - με εισαγγελική εντολή - τα τρία παιδιά της 24χρονης πλέον κοπέλας. Είχαν εγκαταλειφθεί, όπως και η μητέρα τους και είχαν υποστεί κακοποίηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον".

Η ιστορία επαναλήφθηκε με δραματικό τρόπο και τα τρία της παιδιά φιλοξενήθηκαν επί μακρόν στο "Αγλαΐα Κυριακού", έχοντας την ίδια μοίρα με τη μητέρα τους.

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για απουσία του κράτους - Πρόνοιας, επισημαίνοντας πως κακώς αναρωτιόμαστε για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Προκαλεί αύξηση βάρους;