Στο 32,5% έχει φτάσει η θετικότητα στα τεστ γρίπης στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Η χώρα μας κατέχει την όγδοη υψηλότερη θέση μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών, όπου η μέση θετικότητα φτάνει στο 44%.

Πολύ ψηλότερα βρίσκεται στη θετικότητα της CoViD, στην οποία κατέχει τη δεύτερη υψηλότερη θέση με 9,8%, έναντι μέσου ευρωπαϊκού ποσοστού θετικών δειγμάτων μόλις 4%.

Πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό (5%) βρίσκεται η Ελλάδα και στη θετικότητα στα τεστ για αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), με ποσοστό 5,7%. 

Οι ειδικοί του ECDC σημειώνουν πως οι ιώσεις του αναπνευστικού παραμένουν αυξημένες και πάνω από τα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, λόγω των ιών της εποχικής γρίπης.

Για αύξηση της θετικότητας γρίπης την περασμένη εβδομάδα, κάνουν λόγο και οι ειδικοί του ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνουν, την εβδομάδα  5 - 11 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν στην Ελλάδα 10 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και 8 ακόμη θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 118 ασθενείς με γρίπη και έχουν χάσει τη ζωή τους 45 (28 άνδρες και 17 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 έτη).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]