Τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, παρουσιάζουν στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προωθούνται απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και λοιπές επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναμένεται, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα εργασίας στο ΕΣΥ και ιδιωτών γιατρών.

Προωθείται, επίσης, η ενιαία λίστα χειρουργείου, η οποία - σε περίπου 2 μήνες - θα είναι πλήρως προσβάσιμη στους πολίτες και μέσω αυτής θα μπορούν να έχουν εικόνα για κάθε κλινική ξεχωριστά και  τον μέσο χρόνο αναμονής για χειρουργείο.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας σε σχέση με τα απογευματινά χειρουργεία, είναι η υποστελέχωση των νοσοκομείων, καθώς λείπουν προσωπικό και αναισθησιολόγοι.

Με αυτό το δεδομένο, τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σε νοσοκομεία στα οποία σήμερα η δυνατότητα λειτουργίας των χειρουργείων και το απόγευμα.

Ετοιμάζονται, παράλληλα, προσλήψεις 1.600 γιατρών και 3.000 νοσηλευτών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις χαμηλές αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, αρκούμενο - προς το παρόν - στην αύξηση 20% που δόθηκε φέτος στις εφημερίες τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα