Ξεπερνά τις προσδοκίες του υπουργείου Υγείας το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει κλινικές του ΕΣΥ να μετάσχουν στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε τα ακόλουθα:

"Δεν προσδοκώ η μεταρρύθμιση με τα απαυτή να δουλέψει αμέσως, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα. Οφείλω όμως να πω ότι είναι πολύ περισσότερες οι κλινικές που έχουν ήδη επικοινωνήσει με το υπουργείο Υγείας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία, από αυτές που νομίζαμε εμείς.

Παραδείγματος χάρη, στη Θεσσαλονίκη, ξέρουμε ήδη ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία. Έχει σημασία αυτό τη στιγμή που το Παπαγεωργίου έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στη χώρα. Άρα, πιστεύω ότι τελικά θα δούμε αρκετούς ανθρώπους να χειρουργούνται ταχύτερα".

Σε σχέση με τη λίστα χειρουργείου ανέφερε τα εξής:

"Έχουμε πια στη διάθεσή μας το ηλεκτρονικό εργαλείο που λέγεται Ενιαία Λίστα Χειρουργείου και έχουμε πλέον μετρήσει την παραγωγή επεμβάσεων εκάστης κλινικής, για να μπορεί μία κλινική να διενεργεί απογευματινά χειρουργεία θα πρέπει τα πρωινά χειρουργεία να είναι σε αριθμό και σε σοβαρότητα περιστατικών ίδια με πριν.

Δηλαδή, δεν θα μπορεί να μειώνεις τον αριθμό των επεμβάσεων ή να απορρίπτεις σταθερά σοβαρές επεμβάσεις το πρωί για να τις κάνεις το απόγευμα. Θα πρέπει η πρωινή σου παραγωγή να είναι ίδια με αυτή που είχες πριν αρχίσεις τα απογευματινά χειρουργεία".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]