Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά του νησιού Μαυρίκιος της Ανατολικής Αφρικής, λόγω υποψίας για πιθανή επιδημία χολέρας.

Μετά από μια σειρά γαστρεντερικών ασθενειών στο πλοίο "Norwegian Dawn", οι αρχές του Μαυρίκιου αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο πλοίο να δέσει στο λιμάνι της πρωτεύουσας Πορτ Λουί την Κυριακή, αφού οι αρχές  του γαλλικό νησιού Λα Ρεϊνιόν είχαν ήδη απομακρύνει το πλοίο.

Η πλειονότητα των 2.184 επιβατών επρόκειτο στην πραγματικότητα να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους την Κυριακή.

Παράλληλα, 2.279 νέοι ταξιδιώτες επρόκειτο αρχικά να επιβιβαστούν στο Πορτ Λουί, ανακοίνωσε η λιμενική αρχή.

Στο πλοίο επιβαίνουν επίσης 1.026 μέλη του πληρώματος.

Υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας πήραν δείγματα από περίπου 15 άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο το πρωί της Κυριακής. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος υποφέρουν από διάρροια και εμετό. Έχουν απομονωθεί στα δωμάτιά τους.

Η αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία "Norwegian Cruise Line" ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός επιβατών του πλοίου "Norwegian Dawn" παρουσίασε ήπια συμπτώματα στομαχικής ασθένειας κατά τη διάρκεια του δωδεκαήμερου ταξιδιού από τη Νότια Αφρική.

"Λόγω των πρόσθετων ελέγχων που απαιτούνται από τις τοπικές αρχές πριν από την είσοδο, η κυβέρνηση του Μαυρίκιου ανέβαλε την αποβίβαση για την τρέχουσα κρουαζιέρα και την επιβίβαση για την επόμενη κρουαζιέρα κατά δύο ημέρες για τις 27 Φεβρουαρίου 2024".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου