Ένα κοριτσάκι, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από ανακοπή καρδιάς που έπαθε, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι αντιμετωπίζει πρόβλημα εκ γενετής, έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις υγειονομικές αρχές και σήμερα, αφότου οι γονείς του κατάλαβαν ότι ήταν αναίσθητο ενημέρωσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, κατάφεραν να το επαναφέρουν, το διασωλήνωσαν και έγινε διακομιδή στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία", με την κατάστασή του να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 5χρονη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής. Μάλιστα έχει χρειαστεί πολλές φορές στο παρελθόν να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου.

Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μία απλή επιδείνωση της υγείας της. Αργά το μεσημέρι οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς αισθήσεις. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι γιατροί έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στην 5χρονη. Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά. Αρχικά το παιδί δεν αντιδρούσε, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες.

Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 15.45 έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν, όπως και τελικά έγινε. Το να παραμείνει στο νοσοκομείο ήταν πλέον επικίνδυνο. 

Πηγές:
Magnesia News, Ταχυδρόμος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου