Τα χωροταξικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θεαγένειο θα επιλυθούν με την δημιουργία του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή.

Αναφερόμενη στο περιστατικό ανάνηψης ασθενούς στα καθίσματα χώρου αναμονής έπειτα από ενδοσκοπική εξέταση, που δημοσιοποιήθηκε με ανάρτηση του διευθυντή του Γαστρεντερολογικού - Ογκολογικού Τμήματος, Δημήτρη Τζιλβέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διοικήτρια παραθέτει εναλλακτικές επιλογές που όπως υποστηρίζει υπήρχαν για την ανάνηψη του ασθενούς σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου ή σε φορείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε - σύμφωνα με στιγμιότυπο - την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

  • Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.
  • Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.
  • Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης
  • Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).
  • Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του.

Με τη δημιουργία του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, εννοείται ότι όλα τα χωροταξικά προβλήματα θα επιλυθούν".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ