Θετική στάση, αλλά με ερωτηματικά, τηρούν οι φαρμακαποθηκάριοι στις πρόσφατες αναφορές του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για παράνομες εξαγωγές φαρμάκων.

Ο Απόστολος Βαλτάς έκανε την Κυριακή λόγο για εξαγωγές φαρμάκων, τα οποία ήταν σε απαγόρευση εξαγωγών.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ) χαιρετίζει τις δηλώσεις του κ. Βαλτά σε ό,τι αφορά την πάταξη των παράνομων εξαγωγών και επισημαίνει αναλυτικά τα ακόλουθα:

"Διαπιστώθηκε με στοιχεία ότι κάποιοι κύριοι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης εξήγαγαν φάρμακα που ήταν σε απαγόρευση. Πώς το έκαναν; Δεν ακύρωναν τα κουπόνια, γιατί για να το βγάλεις πρέπει να ακυρώσεις το κουπόνι. Και βρέθηκαν στη γερμανική αγορά και 'Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να συμμετέχει στις περίφημες 'σκούπες' που ήδη κυκλοφορούν, εγώ θα κόψω τα ποδάρια και της εταιρίας αλλά και των φαρμακοποιών που συνεχίζουν αυτό το βιολί'.

Δεν επιθυμούμε να αμφισβητήσουμε τις 'πηγές' του αξιότιμου κου Προέδρου , εν τούτοις σημειώνουμε κάποια εύλογα ερωτηματικά:

  • Τελικά, υπάρχει σκούπα στην οποία συμμετέχουν και  Φαρμακεία; Διότι μέχρι πρότινος ισχυριζόταν το αντίθετο...
  • Πώς ακριβώς γνωρίζει ότι τα κουπόνια δεν ήταν ακυρωμένα, καθώς αυτή είναι μια πληροφορία που μόνο ο ΕΟΦ δύναται να γνωρίζει;
  • Μήπως γνωρίζει και από που προμηθεύτηκε ο εν λόγω παράνομος τα σκευάσματα που εξήγαγε? Διότι αν - λέμε αν - τα αγόρασε μέσω 'σκούπας' από τα φαρμακεία, τότε του παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσει άμεσα τις δηλώσεις του και να…κόψει ποδάρια…

Πέραν αυτών θεωρούμε ότι η πάταξη κάθε παρανομίας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας  και τον παρακαλούμε θερμά να μας κοινοποιήσει τα στοιχεία που διαθέτει,  ώστε να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα αυτό, κι ελπίζουμε να μας κοινοποιήσει είτε ο κ. Πρόεδρος του ΠΦΣ ή ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΕΟΦ (αν κι εφόσον  ενημερωθεί από τον κ Βαλτά) τα ονόματα των παράνομων, ώστε να κινήσουμε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων ήταν, είναι και θα παραμείνει αφοσιωμένος στη διασφάλιση της επάρκειας της Φαρμακευτικής Αγοράς και της Δημόσιας Υγείας και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ευθυγραμμίζεται με αυτές τις προτεραιότητες, και δε θα διστάσει να αντιπαρατεθεί με συμφέροντα που δυναμιτίζουν την προσπάθεια των μελών του, ανεξαρτήτως με την προέλευση τους".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια