Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του στην Κρήτη εξέφρασε με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, η αυτοκτονία του δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου για την χημειοθεραπεία του, καθώς αυτό ήταν διαθέσιμο στον ίδιο και είχε κλειστή ραντεβού για την θεραπεία του, αλλά ο ασθενής δεν προσήλθε.

"Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με τη διοίκηση. Δεν είναι αληθές αυτό (σ.σ. ότι συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου). Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε, και το δεύτερο ραντεβού, στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει", είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Το φάρμακο αυτό έλλειπε από την Ελλάδα ακριβώς ένα 24ωρο, μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού, και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες".

"Δεν θέλω να πω για κανέναν άνθρωπο που βάζει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά δεν έφταιγε το Εθνικό Σύστημα Υγείας", κατέληξε ο υπουργός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"