Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και της Ελιτούρ κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Θέμη Μαντζαβίνου, με πλήθος γυναικολόγων, ειδικών από το χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα Ιατρικός Τουρισμός και Αναπαραγωγική Ιατρική - Παρόν και Μέλλον.

Ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε προσωπικά έναν προς έναν τους ιατρούς που συμμετείχαν στη συνάντηση, που ακολουθεί την πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, τόνισε πως το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας - ΕΛΙΤΟΥΡ, όρισε το 2023-2024, ως Έτος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για την Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της Ελιτούρ κ. Πατούλης επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτού του συνεργατικού φορέα που δημιουργήθηκε με στόχο να ενώσει κάτω από μια κοινή στέγη όλους τους γυναικολόγους, ειδικούς στο χώρο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με σκοπό να καταστήσει την Εξωσωματική Γονιμοποίηση την αιχμή του δόρατος για τον Τουρισμό Υγείας στην χώρας μας. Ειδικότερα δε ανέφερε, πως με τη συνεργασία των πολιτικών, θεσμικών και περιφερειακών δυνάμεων φιλοδοξούμε η πρωτοβουλία αυτή να λάβει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη ως εθνική προσπάθεια, με μεγάλη εμβέλεια και προβολή παγκοσμίως, αναδεικνύοντας περισσότερες ευκαιρίες επενδύσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού υγείας, αλλά και της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα.

Από την πλευρά του ο Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – ΕΛ.Ε.Ι.Υ.Α κ. Θέμης Μαντζαβίνος αφού συνεχάρη τον κ. Πατούλη για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, τόνισε πως με τη αυτή συνέργεια, το Cluster του IVF θα έχει μια φωνή και ένα σπίτι, όπου θα μπορούν μέσα από αυτό, όλοι οι γυναικολόγοι – μαιευτήρες να εκπροσωπούνται με σκοπό να προσελκύσουν το διεθνές κοινό και να προσεγγίσουν τις παγκόσμιες αγορές.

Ενθουσιώδης υπήρξε και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων ιατρών με τους κυρίους Πατούλη και Μαντζαβίνο να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεταν, χαράσσοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική για τις επόμενες κινήσεις του φορέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Ελιτούρ ο Αντιπρόεδρος Α’ της Ελιτούρ κ. Κωνσταντίνος Πάντος και η κα Πέννυ Αμπατζή, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί ακόμα γυναικολόγοι – μαιευτήρες όπως ο κ. Βασίλης Αθανασίου, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρούλης, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, ο κ. Νίκος Κανακάς, ο κ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, οι κύριοι Γεώργιος και Τρύφων Λαϊνάς, ο κ. Λεωνίδας Μαμάς, ο κ. Γεώργιος Λάμπος, ο κ. Αθανάσιος Σωτήρχος, ο κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο κ. Ευγένιος Κουμαντάκης, ο Κλινικός Εμβρυολόγος κ. Μιχάλης Πελεκάνος, η Βιολόγος Αναπαραγωγής κα Λίνα Ευγενή, η κα Βανέσα Δεληχρήστου, Γενική Διευθύντρια του δικτύου των Κλινικών και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιο Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Αντώνιος Πολυδώρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω