Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τη γενική ποιότητα διατροφής, αναφέρει έρευνα του Penn State.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν η Kristina Petersen και η  Penny Kris-Etherton, οι οποίες εξέτασαν πώς η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα επηρεάζει τη γενική ποιότητα διατροφής.

Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις πριν την έναρξη της έρευνας και σε διάφορες χρονικές περιόδους κατά τη διάρκειά της, για να διαπιστωθεί πώς ήταν η διατροφική πρόσληψη των συμμετεχόντων τις προηγούμενες 24 ώρες και πόσο καλή ήταν η συμμόρφωση στις διατροφικές οδηγίες προς  τους Αμερικανούς.

Συμμετείχαν 1.008 άνθρωποι σε 2 ομάδες. Μια ομάδα συνέχισε τη συνήθη  διατροφή της και περιόρισε την πρόσληψη αβοκάντο κατά τη διάρκεια της μελέτης των 26 εβδομάδων ενώ η άλλη ενσωμάτωσε ένα αβοκάντο την ημέρα στη διατροφή της.

Διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα αβοκάντο την ημέρα αύξαναν σημαντικά τη συμμόρφωση στις διατροφικές οδηγίες. Αυτό υποδεικνύει ότι στρατηγικές όπως η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν ανθρώπους να συμμορφώνονται στις οδηγίες και να βελτιώνουν την ποιότητα διατροφής τους.

Η Petersen δήλωσε ότι η φτωχή ποιότητα διατροφής αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, νεφρική νόσο κ.α

‘Οπως σημειώνει, βελτιώνοντας τη συμμόρφωση στις διατροφικές οδηγίες μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της εμφάνισής τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Current Developments.

Πηγές:
Current Developments.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια