Μια εφαρμογή της νέας ουσίας AC102 αποκαθιστά σχεδόν ολοκληρωτικά την απώλεια ακοής λόγω θορύβου σε προκλινικά μοντέλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Proceedings of the National Academy of Sciences από την start-up AudioCure Pharma που εδρεύει στο Βερολίνο.

Η έρευνα εστίασε σε απώλεια ακοής λόγω θορύβου για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της AC102 σε προκλινικό μοντέλο.

Φάνηκε ότι εφαρμογή της AC102 στο μέσο ους μετά από τραύμα λόγω θορύβου αποκατέστησε την ακοή σε επίπεδα προ τραυματισμού μετά από 14 ημέρες.

Αντίθετα, αγωγή χωρίς την ενεργό ουσία οδήγησε σε έντονη απώλεια ακοής.

Περαιτέρω πειράματα δείχνουν ότι η AC102 στοχεύει τις 2 εικαζόμενες κύριες αιτίες αιφνίδιας απώλειας ακοής στο έσω ους. Εμποδίζει τον θάνατο των αισθητηριακών κυττάρων και προστατεύει τις συνδέσεις μεταξύ νευρώνων και ακουστικού νεύρου. Ταυτόχρονα διεγείρει την αναγέννηση νεύρων και αισθητηριακών κυττάρων επιτρέποντας τον ανασχηματισμό χαμένων συνδέσεων.

Ο καθηγητής Hans Rommelspacher, δήλωσε ότι σε πειράματα στο εργαστήριο φάνηκε ότι η ουσία AC102 προστατεύει τα νεύρα αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειάς τους και μειώνοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών.

Πρόσφατα, μια μεγάλη έρευνα (HODOKORT) έδειξε ότι περισσότερο από το 60% των ασθενών με αιφνίδια απώλεια ακοής δεν ανέρρωσε πλήρως μετά την αγωγή με κορτικοστεροειδή.

Ο Dr. Reimar Schlingensiepen, CEO της  AudioCure Pharma, εξήγησε ότι  η παραπάνω έρευνα υπογραμμίζει το κενό αγωγής στην αιφνίδια απώλεια ακοής. Επομένως είναι ενθουσιασμένος για την υποσχόμενη επίδραση της ουσίας AC102 στα προκλινικά μοντέλα και ελπίζει ότι οι ασθενείς θα ωφεληθούν από αυτήν.

Μετά από επιτυχή δοκιμή για την ασφάλεια και ανοχή, η ουσία αξιολογείται  για την αποτελεσματικότητα σε κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ σε ασθενείς με αιφνίδια απώλεια ακοής.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]