Η ικανότητα των νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, εφόσον η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και υλικού μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ολοένα και πιο ισχυρής τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι πιο έξυπνη από κάθε άνθρωπο, πιθανώς γύρω στα τέλη του επόμενου έτους», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος διευθύνει τις εταιρείες Tesla, X και SpaceX.

Μέσα στην επόμενη πενταετία, οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θα ξεπεράσουν πιθανώς εκείνες όλων των ανθρώπων, προέβλεψε ο Μασκ τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο X με τον Νικολάι Τάνγκεν, διευθύνοντα σύμβουλο της Norges Bank Investment Management.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μασκ είναι σταθερά αισιόδοξος για την ανάπτυξη της γενικής τεχνητής νοημοσύνης, εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης τόσο ισχυρών που μπορούν να νικήσουν τα πιο ικανά άτομα σε οποιονδήποτε τομέα.

 

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ενεργή σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια απομακρύνει τη συναισθηματική αποξένωση
Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ 9χρονη με μηνιγγίτιδα
25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς