Προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα της κατασκευής νέας πτέρυγας του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος", στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, που θα διπλασιάσει την δυναμικότητά του, έδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου, Οδυσσέα Κάτσακα, και του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την προμελέτη που έχει εκπονηθεί, είπε πως θα δει το θέμα προσωπικά και ζήτησε να του δείξουν τον χώρο όπου προτείνεται η κατασκευή της νέας πτέρυγας, η οποία θα καταστήσει τον «Άγιο Παύλο» πέμπτο πυλώνα υγειονομικής περίθαλψης της Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας ολόκληρη την ανατολική πλευρά της πόλης και του νομού, καθώς και την Χαλκιδική.

"Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα το δει προσωπικά το θέμα. Του δείξαμε τον χώρο των 14 στρεμμάτων που προβλέπει η προμελέτη για την κατασκευή της νέας πτέρυγας. Αυτά θα συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο τεχνικά", ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δ. Τσαλικάκης, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ο. Κάτσακας, συμπλήρωσε: "Ο πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ζήτησε να δει και τον χώρο. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο με 202 καινούργια κρεβάτια και 200 που έχουμε, θα μπορούσε να είναι ένα νοσοκομείο 400 κλινών και θα λύσει πολλά προβλήματα".

Στις 21 Απριλίου τα νέα ΤΕΠ

Ο πρωθυπουργός είδε την εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, την ανακαίνιση των ΤΕΠ, τα γραφεία της Διοικητικής Υπηρεσίας που αναβαθμίζονται. Σύμφωνα με τους δύο διοικητές, στις 21 Απριλίου θα μπουν σε πλήρη λειτουργία τα νέα ΤΕΠ.

Όπως ανέφερε ο κ.Κάτσακας, 10,5 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν τα τελευταία χρόνια για τον "Άγιο Παύλο", τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, 3,5 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για ανακαίνιση όλων των κλινικών όλου του νοσοκομείου, 3,5 εκατομμύρια για την ενεργειακή αναβάθμιση - από κατηγορία Ε θα πάει κατηγορία Β - και 2,5 εκατομμύρια από τα ΕΣΠΑ για άλλα έργα.

Αναβάθμιση ΚΥ και νοσοκομείων

Στα εκατό εκατομμύρια ευρώ - 50 για την πρωτοβάθμια και 50 για την δευτεροβάθμια περίθαλψη - ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων αναβάθμισης Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το πρωί της Τρίτης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπολίδη, υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους εργολήπτες για την αναβάθμιση 26 Κέντρων Υγείας της 4ης ΥΠΕ. "Επίσης, υπογράψαμε τα τα 14 εκατομμύρια αρχικής προϋπολογισμένης δαπάνης για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με 10 εκατομμύρια συμβασιοποίηση,  και το νοσοκομείο της Χαλκιδικής, το οποίο αναβαθμίζει μια πτέρυγα με 1,5 - 2 εκατομμύρια", είπε ο κ.Τσαλικάκης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια