Η Ακτινολογική Ένωση Νοτιοδυτικής Ελλάδας διοργανώνει φέτος για μια ακόμη φορά στην Πάτρα το 21ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 & 21 Απριλίου 2024, στο Ξενοδοχείο My Way Hotel & Events  (Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 16).

Το Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος πρωτοξεκίνησε το 1997 ως μια ιδέα του τότε Διευθυντή του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, αειμνήστου Ομ. Καθηγητή κ. Ι. Δημόπουλου, με στόχο να δοθεί ένα βήμα στους Ακτινολόγους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία μία φορά το χρόνο να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους για τα τρέχοντα θέματα της Ακτινολογίας, με σκοπό τη μετάδοση και την προαγωγή της γνώσης.

«Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο ακτινολόγο στην καθημερινή κλινική πράξη, τόσο τους ιδιώτες όσο και τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Ιδιαίτερα, έμφαση δίνεται στη διαχείριση των τυχαίων ευρημάτων στην απεικόνιση, στον προσυμπτωματικό έλεγχο των ασθενών με απεικονιστικές μεθόδους αλλά και στην εφαρμογή σύγχρονων διαδερμικών επεμβατικών τεχνικών οι οποίες αφορούν στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι ο ασθενής με πνευμονική εμβολή αλλά και ο ασθενής με εγκεφαλικό επεισόδιο. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 35 Ομιλητές και Πρόεδροι, ανάμεσα στους οποίους και γιατροί κλινικών ειδικοτήτων, οι οποίοι συμβάλλουν στην απαρτίωση της γνώσης», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Καθηγητής Δημήτριος Ν. Καρναμπατίδης, Δ/ντής του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι το φετινό 21ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά έναν τόπο δημιουργικής επιστημονικής συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης αλλά και μια ωραία αφορμή για σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη Ακτινολογικής κοινότητας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]