Σύμφωνα με το Market.us, η προβλεπόμενη αξία της Παγκόσμιας Αγοράς Ιατρικών Συσκευών αναμένεται να φτάσει περίπου τα 656 δισ.  δολ. έως το 2032, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση από την αξία της που ήταν 492 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Αυτή η αναπτυξιακή τροχιά υποδηλώνει έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αγορά των ιατρικών συσκευών υφίσταται σημαντικούς μετασχηματισμούς, επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από τη διασύνδεσή της με διάφορες βιομηχανίες τελικής χρήσης. Αυτές οι βιομηχανίες είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση της δυναμικής της αγοράς ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς αυξάνουν τη ζήτηση και θέτουν αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Η ευθυγράμμιση μεταξύ των προσφορών της αγοράς και των εξελισσόμενων αναγκών των βιομηχανιών διασφαλίζει μια σταθερή ζήτηση, ενισχύοντας ένα ώριμο σενάριο για διαρκή ανάπτυξη στον τομέα των Ιατρικών Συσκευών. Αυτή η αλληλεξάρτηση απαιτεί οι παίκτες της αγοράς να παραμείνουν ευέλικτοι, καινοτόμοι και να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και τις αναδυόμενες τάσεις σε αυτούς τους βασικούς τομείς.

Τα ρυθμιστικά πλαίσια που ορίζονται από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δομής της Αγοράς Ιατρικών Συσκευών, επηρεάζοντας τα λειτουργικά, τα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα πρότυπα συμμόρφωσής της. Αυτοί οι κανονισμοί διασφαλίζουν τη συμμόρφωση της αγοράς στα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και βιωσιμότητας, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά. Η τήρηση αυτών των προτύπων στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων δεν αφορά μόνο τη νομική συμμόρφωση αλλά και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η ανθεκτικότητα της αγοράς είναι επομένως συνδεδεμένη με την ικανότητά της να περιηγείται στο περίπλοκο ρυθμιστικό τοπίο, να προσαρμόζεται στους νέους νόμους και να υποστηρίζει τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικής αριστείας.

Η δυναμική της αγοράς ιατροτεχνολογικών προϊόντων διαμορφώνεται περαιτέρω από τους περίπλοκους μηχανισμούς εισαγωγών-εξαγωγών και τη ροή των επενδύσεων. Οι αλλαγές στις εμπορικές πολιτικές, οι κανονισμοί εισαγωγών-εξαγωγών και οι διεθνείς δασμοί επηρεάζουν άμεσα τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Αγοράς Ιατρικών Συσκευών. Οι επενδύσεις τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τον ιδιωτικό τομέα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο, στηρίζοντας την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των Ιατρικών Συσκευών. Αυτές οι επενδύσεις, μαζί με στρατηγικές πρωτοβουλίες όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες, είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της αγοράς, επιτρέποντας την επεκτασιμότητα και ενισχύοντας την παγκόσμια εμβέλειά της.

Οι συσκευές In-Vitro Diagnostics (IVD) αναμένουν υψηλότερη ανάπτυξη λόγω της αυξημένης ζήτησης για δοκιμές ασθενειών. Άλλα τμήματα περιλαμβάνουν τη διαχείριση τραυμάτων, την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, τις καρδιαγγειακές, ορθοπεδικές, οφθαλμικές συσκευές και συσκευές φροντίδας του διαβήτη.
Τα νοσοκομεία και τα κέντρα περιπατητικής χειρουργικής κυριαρχούν στην αγορά, ενισχυμένα από τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης και την ανάπτυξη υποδομών.
Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική προηγείται λόγω των τεχνολογικών προόδων, των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και του αυξανόμενου πληθυσμού ηλικιωμένων, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να πλήττονται ιδιαίτερα από τις καρδιακές παθήσεις.

Οι κορυφαίοι παίκτες στην αγορά ιατρικών συσκευών είναι:

Medtronic Plc
Abbott Laboratories Inc
Johnson & Johnson
Siemens Healthineers AG
Becton, Dickinson, and Company
Accord Medical Products Private Limited
3M Company
ARKRAY Healthcare Pvt. Ltd
Baxter International Inc.
Agappe Diagnostics Ltd
Braun Medical Inc.
BioTelemetry Inc.
Canon Medical Systems Corporation
Boston Scientific
Chart Industries
Danaher Corporation.

Πηγές:
pharmiweb.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στέφανος Κασσελάκης: Ζητώ την αποπομπή Βαρτζόπουλου
Γιατί ένωσαν τις δυνάμεις τους AESGP, EFPIA, και Medicines for Europe
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD