Μία ακόμη βιωματική καταγγελία της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, καταθέτει ο χειρουργός και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος (φωτογραφία κάτω) ο οποίος εργάστηκε για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στο ΕΣΥ.

Με ανάρτησή του στο facebook, περιγράφει τη χθεσινή του εμπειρία στο "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας, όπου διακομίστηκε η αδελφή του με τραύμα στο χέρι. Αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Χθες νωρίς το μεσημέρι, η αδελφή μου είχε ένα τραυματισμό δέρματος (πληγή) στον καρπό μετά από οδικό ατύχημα. Την μετέφερε το ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο (Γ. Γεννηματάς). Προσέτρεξα αμέσως στο Νοσοκομείο.

Μετά από 5.30 ώρες αναμονή με την αδελφή μου ξαπλωμένη σ' ένα φορείο στο διάδρομο αναχωρήσαμε "οικεία βουλήσει", χωρίς να έχει ραφτεί το τραύμα της.

Εξαντλήθηκα όρθιος να περιμένω και να τριγυρνώ τόσες ώρες, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι έζησα μία υπερβατική εμπειρία.

Το νοσοκομείο με την εικόνα του κόσμου που στριμωχνόταν, φώναζε, απειλούσε απεγνωσμένους φύλακες (γυναίκες), φορεία να πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, ασθενείς παρκαρισμένοι σε δεκάδες φορεία να περιμένουν σε μοντέρνες αίθουσες, τα ασθενοφόρα ασταμάτητα να φέρνουν συνεχώς τραυματίες ή ασθενείς, οι ελάχιστοι γιατροί (τους άλλους πρέπει κάποιοι να τους εξαφάνισαν με βομβαρδισμό ή άλλο τρόπο) και οι νοσηλεύτριες/ες σαν αλλοπαρμένοι να τρέχουν ακούραστα μια στον έναν μια στον άλλον.

Τέτοιο χάος δεν είχα ξαναδεί παρά μόνο από εικόνες που η τηλεόραση μας έδειχνε από τα νοσοκομεία της Γάζας. Τρόμαξα για την εμπειρία της 'τηλεμεταφοράς' μου σε αυτό το μέρος της Μέσης Ανατολής.

Κρίμα στη δωρεά του Ιδρύματος "Ι. Λάτση" που εκμοντέρνισε τα επείγοντα του "Γ. Γεννηματάς" πριν δύο χρόνια ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι ασθενείς.

Τι να σου κάνουν, όμως, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις, όταν τόσοι πολλοί προσέρχονται με τα προβλήματα τους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις όποιες δυνατότητες των ελάχιστων υγειονομικών και των σύγχρονων μηχανημάτων;

'Οταν δεν εφημερεύουν κάθε μέρα όλα τα γενικά νοσοκομεία, είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί σωστά ένας πληθυσμός 5.000.000 της Αττικής; Μπορούν ένα δύο νοσοκομεία να δουλέψουν σωστά με το προσωπικό που τους έχει απομείνει για να διαγνώσουν και θεραπεύσουν έγκυρα και έγκαιρα όλη αυτή την πλημμυρίδα των πασχόντων που τα κατακλύζει σε μέρες εφημερίας τους";

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας ωφελεί η αγκαλιά
Yπέρηχος καρδιάς: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι του
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ